HTML

KFT ALAPÍTÁS BLOG

Beszéljük át a Kft alapítás előtt felmerülő kérdéseket. Hol, mennyiért, mire számíthatunk az alapítást követően? A problémás dolgok tisztázásában egy társasági szakjogász segít.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

2008.12.30. 12:57 oszpista

 

 

A KFT ALAPÍTÁS MENETE EGY HONLAP LEÍRÁSA SZERINT: avagy valóban ennyi az egész? Ha valakinek kérdése van, ossza meg!

Idézet a Cégalapítás Portálról:

1. IDŐPONT EGYEZTETÉS: hívja a (20) 570 2917 -estelefonszámot hétfőtől péntekig 9 órától 17 óráig, vagy írjon egy e-mailt az info@cegalapitas.net e-mail címre, és válaszolunk a cégalapítás előtt felmerülő kérdéseire. A cégalapítás elektronikus eljárás esetén is az ügyfél és egy szakjogász ügyvéd személyes találkozásával kezdődik budapesti irodánkban, amelynek közeli időpontjáról egyeztetünk Önnel.

2. A CÉGIRATOK ELKÉSZÍTÉSE: A megbeszélt időpontra az iratmintából szerkesztett cégiratok egy részét már elő is készítjük. Más dokumentumok megszerkesztése, véglegesítése és az ügyfél kioktatása a választott társasági formáról a személyes találkozás alkalmával történik. Gyorsítja az okiratszerkesztést, ha Ön előzőleg elküldi nekünk az alapításhoz szükséges legfontosabb adatokat e-mailben. A cégiratokat a társaság alapítója vagy tagjai aláírják, az ügyvéd ellenjegyzéssel látja el. Az ügyfél részére valamennyi iratból több eredeti, kinyomtatott példányt is adunk. A társaság ebben az időpontban már létrejött, előtársaságként megkezdheti a működést.

3. AZ ILLETÉK MEGFIZETÉSE: Az elektronikus eljárásban csak átutalással lehet megfizetni az alapításhoz szükséges illetéket. (Egyszerűsített eljárásban ez 15.000.- Ft) Az illeték megfizetés egy egyedi utalványminta alapján történhet, amelyet az okiratszerkesztő ügyvéd e-mailben küld meg Önnek, vagy a személyes találkozás alkalmával adja át azt. Az utalványminta az utaláshoz szükséges minden lényeges információt tartalmazza. Az összeget javasolt saját (pl. lakossági folyószámlájáról) utalni a cégbíróság számlájára, ez így is elszámolható lesz a cég alakulási költségeként. Az utalás megtörténtét az Államkincstár közvetlenül az okiratszerkesztő ügyvédnek küldi meg. Ez az igazolás a bejegyzési kérelem része.

4. A CÉRIRATOK BENYÚJTÁSA: Az aláírt cégiratok beszkennelve, az elkészített cégbejegyzési kérelemmel és a 3. lépésben említett illetékbefizetési igazolással együtt kerülnek be az elektronikus kérelemhez. Ezt az elektronikus aktát az okiratszerkesztő ügyvéd elektronikus aláírással látja el. Ezt követően e-mailen megküldi a székhely szerint illetékes cégbíróságnak a cégiratokat.

5. A CÉG BEJEGYZÉSE: A cégbíróság az iratok benyújtását követően egy tanúsítványt küld a feladó jogi képviselő e-mail címére, amely már tartalmazza a cég cégjegyzékszámát, adószámát és statisztikai számjelét. Röviddel ezután a cégbejegyző végzés is megérkezik. Ezeket az iratokat a cégbíróság papír alapon is megküldi, azonban erre a postázás miatt több napot is várni kell. Az eljárás gyorsítása érdekében egy ügyvédi ellenjegyzéssel ellátott záradékot tesz az ügyvéd az elektronikusan megküldött okiratokra, amellyel tanúsítja, hogy azok a cégbíróságtól érkeztek. Az ilyen formán kiállított végzést a hatóságok és egyéb harmadik személyek (pl. pénzintézet) már elfogadják. Egyidejűleg az Ön e-mail címére is megküldi az ügyvéádi iroda az elektronikusan aláírt bejegyző végzést, hogy azt szükség szerint továbbíthassa oda, ahol annak érvényességéről meg kívánnak győződni (pl. számlavezető bank)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kft-alapitas.blog.hu/api/trackback/id/tr71848472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása